Jezelf omarmen met mildheid

“Als we willen achterhalen wie we werkelijk zijn en de onvolmaaktheid van ons leven willen begrijpen, moeten we eerst vriendelijker en zachter worden voor ons zelf.”

Deze uitspraak van Brené Brown zette me vanochtend direct in beweging om deze lang uitgestelde nieuwbrief te gaan schrijven. Ik ben een fan van Brown. Haar boeken en speeches zijn toegankelijk, herkenbaar, humoristisch en vooral heel menselijk.
Als zoveel mensen kan ik lijden aan mijn eigen perfectionisme. Dat steekt vooral de kop op wanneer ik niet zo gelukkig met mezelf ben. Dan moet ineens het huis perfect, mijn man perfect, de kinderen en natuurlijk ik zelf ook. Nu ja. Gedoemd tot ellende. 

Misschien dat ik daarom zo hard roep tegen mensen die bij me komen zingen of dansen: ‘wees mild. Ook, of juíst naar jezelf.’ In mildheid kunnen die stukken van jezelf die je het moeilijkst vindt, die het pijnlijkst zijn en waar je het meeste bang voor bent, naar het licht komen en daar tot iets transformeren dat vanuit de kwetsbaarheid krachtig maakt.

Jezelf liefdevol omarmen.
Wanneer je in liefdevolle omarming staat met jezelf, worden je armen zoveel groter. Dan stroomt liefde zoveel gemakkelijker ook naar anderen. 

Terugkerende thema’s in mijn lessen en sessies met biodanza en stembevrijding.

Spreekt het je aan? Komende vrijdagavond 6 april dansen we in de Tempel van Alledag in Amsterdam. Een open avond voor ervaren en beginnende dansers.

Ook wil ik je graag attenderen op de Roep van de Oervrouw, pinkstermaandag 21 mei. Een dag voor vrouwen om via dansen en zingen je vrouwelijke, seksuele levensenergie vrij te maken en te vieren.

En natuurlijk is er de doorlopende biodanzagroep op vrijdagochtend waarin je o.a. de mildheid op homeopathische wijze wekelijks binnengedruppeld krijgt.

Hartelijke groeten,

Mariette