OMARMEN MET MILDHEID

Ben jij ook geïnspireerd door de boeken van Jan Geurts over Liefde? Hij laat zien hoe we vaak gevangen zitten in het ‘ego-denken’. Ik vind het mooi, maar heb ook altijd wat moeite met het ego-concept. Zodra ik zo’n boek wegleg, krijg ik er last van dat ego niet goed is en ik het vooral moet zien kwijt te raken. Zo werkt dat natuurlijk niet. 😉

De methode biodanza werkt niet met het concept ego, maar met identiteit. Het sleutelwoord daarin is integratie, en dat we onderweg zijn om de delen van ons potentieel uit te drukken en te integreren. Dat vormt onze identiteit. Integratie gaat over een geheel worden of zijn. Heel zijn, dus. Het mooie hiervan vind ik dat het onze ‘kneuzige’ kanten niet expliciet benoemt maar dat we werken of dansen met onze gezonde delen.

Nog mooier wordt het wanneer je de kneuzige kanten wel kunt meenemen. En dan kom ik bij het model dat mij al jaren inspireert vanwege zijn eenvoud. We zijn zowel een groot wonder als een grote kneus of persoonlijkheid. Wanneer we dat in zijn geheel omvatten, laat het onze menselijkheid zien. Kunnen we onze stralende essentie zijn èn onze kneus met mildheid omarmen. Het omhelzen van onze kneus lijkt me een mooi thema om op de maandelijkse biodanza-avond mee te dansen. Want wie kan niet een extra portie mildheid voor zichzelf gebruiken?