VAKANTIE…EN DAN?

Wanneer je iets loslaat, ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Makkelijk opgemerkt, denk ik dan, want als je ineens in die lege ruimte bent, wat gaat er dan gebeuren? Die leegte kan fijn aanvoelen maar ook beangstigend zijn. Soms hebben we er daarom van te voren al plannen voor gemaakt. Het kan ook zijn dat het  in de leegte wil gebeuren. Vakantie is zo’n tijd die je kunt benutten om ruimte op te zoeken en met afstand van de dagelijkse routine naar je leven te kijken.

Niet altijd met het verstand te begrijpen, dwingt de ziel je soms in een nieuwe richting. In de leegte die ontstond na het stoppen als directeur van de biodanza-opleiding, zocht ik plekken en mensen die mij inspiratie boden. En in die persoonlijke zoektocht waren het terloopse en gerichte opmerkingen van anderen die mij op het spoor zetten van een andere vorm van leraarschap. In september begin ik met de deeltijdopleiding leraar Nederlands. Ik heb erg veel zin om iets nieuws uit te proberen en om naast het begeleiden van mensen met stem en dans, op een andere manier bij te dragen aan ontwikkeling van talenten en mogelijkheden.

Mooi vind ik het ook, dat er andere mensen voor nodig zijn om bewust te worden van iets wat in jezelf wil ontplooiien. Zo kan dat ook zijn in zingen en dansen. Misschien wil jouw ziel wel dat je daarin iets gaat ervaren. Dan ben je bij mij aan het goede adres 😉