Zomerdanz… een wonderlijke wereld

Een van deze liedjes vormt de inspiratie voor de vivencia van Zomerdanz op woensdag 18 augustus in de (voormalige) Biodanzafabriek die ik samen met Miranda van Keulen verzorg: ‘Het is een wonderlijke wereld’.
En is het niet een wonderlijke wereld? Een wereld vol wonderen en zaken waarover we ons tot in het diepst van ons zijn kunnen verwonderen? Situaties die we ons niet hadden kunnen voorstellen en waartoe we ons toch op de een of andere manier toe moeten verhouden?
Toen ik mijn zorgen over de huidige toestanden in de wereld tegen Miranda uitte, herinnerde zij mij eraan dat het leven zelf wonderbaarlijk levenssterk is en altijd zijn of haar weg zal vinden, al is dat misschien niet zoals wij mensen het graag zouden willen.
Te vertrouwen in dat leven!
Dat transformeerde mijn zorgen naar verwonderingen over en ontzag voor dat grote weerbarstige leven waar wij mensen soms zo vreselijk mee overhoop kunnen liggen. Biedt dat geen hoop? Zing anders mee met dit liedje en vooral het laatste couplet luidkeels en met volle borst. En kom dansen!
 
Woensdag 18 augustus, 20.00 – 22.00 uur
(Voormalige) Biodanzafabriek, Oostzijde 355 Zaandam
Kosten: 18 euro contant te voldoen aan de deur.
Wij vertrouwen erop dat je alleen komt wanneer je geen klachten hebt die op corona kunnen wijzen.
 
 
 
biodanza mariette reitsma